skip to Main Content

Toch geen opvang jonge asielzoekers in Steenbergen!

Steenbergen – De motie voor de plaatsing van een AZC in de gemeente Steenbergen wordt niet ingediend! Daar zijn wij als Volkspartij blij mee. Vanaf het eerste moment, dat we als Volkspartij werden geconfronteerd, dat deze motie zou worden ingediend door de fracties van Gewoon Lokaal, VVD, en Progressief Samen, konden wij ons daar niet in vinden.

Waarom zouden 75 extra uitgeprocedeerde 15-17 jarige puberende asielzoekers hier gehuisvest moeten worden? Tenslotte voldoen we als gemeente Steenbergen al jaren als 1 van de enige gemeenten in de regio aan de taakstelling opvang statushouders. Huisvesten wij duizenden arbeidsmigranten en hebben we als gemeente Steenbergen uit eigen beweging tientallen vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Als gemeente Steenbergen hebben wij juist onze verantwoording al lang en breed genomen!

Vanaf het eerste moment hebben we de discussie rond deze motie plaatsing AZC uit de anonimiteit van een embargo gehaald en de discussie gebracht waar die thuis hoort: openbaar in de raadszaal van ons gemeentehuis.

Wij zijn als Volkspartij blij dat onze aandacht en druk op de coalitie heeft gezorgd, dat coalitiepartijen VVD en Gewoon Lokaal! nu ook beseffen dat een overgroot deel van de inwoners van de gemeente Steenbergen niet zit te wachten op een AZC en dat ze de steun tot een motie om een AZC te plaatsen niet meer ondersteunen. Kun je hieruit opmaken dat de Volkspartij toch beter op de hoogte is van wat de inwoners willen?

De fractie van Progressief Samen geeft aan zeer teleurgesteld te zijn omdat zij de opvang van asielzoekers in het verkiezingsprogramma hebben staan.

Wij willen daarbij aangeven aan de bevolking van de gemeente Steenbergen, dat we blij voor hen zijn, dat er voor nu geen motie voor het plaatsen van een AZC wordt ingediend. We zullen de ontwikkelingen op het gebied van migratie scherp in de gaten blijven houden.

Back To Top