skip to Main Content
#6 - Ed Hobo

Ik ben geboren in 1959 in Rotterdam, maar heb mijn jeugd doorgebracht in Vierpolders, een klein dorp nabij Brielle. Deze ervaring, als kind opgroeien in een dorp van 800 inwoners, heeft ertoe geleid, dat ik het behouden van de eigen identiteit en het koesteren van de eigenheid van de kernen in de gemeente Steenbergen goed begrijp en erg belangrijk vind. Deel uitmaken van een groter geheel geeft kracht, maar je eigen identiteit geeft saamhorigheid en leefplezier.

Na mijn studie aan de HTS (Hogeschool Rotterdam) heb ik ook een kop-jaar bedrijfskunde positief afgerond, marketing- en managementcursussen gedaan en leer ik nog dagelijks bij. Ik doe graag zoveel mogelijk zelf. Niet alleen het bouwen van mijn huis, maar ook onderhoud aan mijn motor en auto en het maken van websites.

Na jaren verantwoordelijk te zijn geweest bij een groot Japans bedrijf voor de Europese markt en de halve wereld over gereisd ben, ben ik begonnen als zelfstandig ondernemer met een technische groothandel, Hobo Tools.

In 1997 heb ik me in Steenbergen gevestigd, waar ik met veel plezier woon op de Reinierpolder 2. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen (geboren ’96, ’98 en ’13).

Mijn hobbies zijn sporten, motorrijden en klussen. Op de achtergrond ben ik lange tijd actief geweest in een schaduwfractie en heb ik diverse bestuursfuncties gehad. En niet te vergeten, bak ik samen met mijn vrouw nog wel eens een taart, wat in 2017 resulteerde dat ik bij “Heel Steenbergen bakt” de winnende taart had !

In 2016 heb ik mij aangesloten bij de Volkspartij. Ik wil mijn ervaring en kennis nu ook inzetten om de gemeente Steenbergen leefbaarder te maken met meer werkgelegenheid voor de eigen bevolking door onder meer actiever bedrijven en winkels aan te trekken en bruisende stads- en dorpskernen als uitgaansgebied voor jong en oud uit te breiden. Maar ook de verkeersveiligheid en het aantal verkeersbewegingen moet aangepakt worden. Zwaar vervoer voor bevoorrading van winkels moet beperkt worden, zowel in gewicht als tijd. De oneerlijke reclamebelasting moet verdwijnen en het Cromwiel moet weer terug naar waar het voor is gebouwd en bedoeld.

Wat ik persoonlijk mis bij de gemeente is visie. Regeren is vooruit kijken en daar ontbreekt het aan. Als je vraagt waar we over 4 jaar staan met de gemeente Steenbergen, krijg je geen antwoord, want niemand die het weet. Er zijn voldoende voorbeelden te noemen, waaruit blijkt dat visie ontbreekt: verkeersbeleid, lege industrieterreinen, afval verwerking, woningbouw, winkelgebieden, werkgelegenheid, communicatie, enz. enz.

Heel positief is dat veel burgers wel weten wat ze zouden willen met hun kern. Daarom wil de Volkspartij graag samenwerken met de burgers. Daar zit tenslotte de kennis. Het gaat wel om uw gemeente, uw eigen leefbaarheid en de toekomst van uw kinderen.

Samen zijn we sterk! Dus ik hoop ook uw steun te krijgen, zodat we met elkaar kunnen werken aan een mooie gemeente met toekomst.

Back To Top