skip to Main Content

Giftige bramenstruiken Notendaalsedijk

Steenbergen – Aan de Notendaalsedijk groeien over een paar honderd meter lengte bramenstruiken die mogelijk giftig zouden zijn.

De Volkspartij heeft vanuit de samenleving vragen gekregen over de bramenstruiken aan de Notendaalsedijk. Deze struiken groeien in de berm en strekken zich over enkele honderden meters uit. Voor fietsers die van verse bramen houden is dit natuurlijk een leuke afwisseling en versnapering. De bramenstruiken zijn niet afgeschermd en staan gewoon in de berm.

Echter sinds kort staan er bordjes bij dat de bramen giftig zouden zijn en dat je ze vooral niet moet eten. Nu kan dit zijn om de plukkers af te schrikken omdat de eigenaar niet wil dat de bramen geplukt worden, maar het kan ook zijn dat de bramen met gif besproeid zijn en dus echt niet geschikt zijn voor consumptie.

De vragen van de Volkspartij zijn vooral bedoeld om hier duidelijkheid in te krijgen. Als de bramen inderdaad giftig zouden zijn, dan dienen ze afgeschermd te worden voor voorbijgangers en met name kinderen.

De vragen aan het college:

Steenbergen, 16 augustus 2021

Vragen gevaarlijke bramen Notendaalsedijk

Geacht college.

Langs de Notendaalsedijk groeien over een lengte van een paar honderd meter grote bramenstruiken, deze bramenstruiken raken de berm en de weg aan en staan niet afgeschermd en zijn vrij bereikbaar vanaf de weg.

Passerende mensen waaronder kinderen kunnen de bordjes eventueel te laat zien en denken dat een braam vrij gegeten kan worden.

Deze mensen zouden dan ziek kunnen worden.

Sinds kort staan hier bordjes bij met niet eten giftig en bordjes met een symbool van giftigheid, wij krijgen vragen van verontrusten inwoners wat daar aan de hand is.

Het is ons onbekend wie deze bordjes geplaatst heeft en wat voor giftigheid aanwezig is in deze vrij toegankelijke bramenstruiken.

Wij verzoeken u de navolgende vragen te beantwoorden.

  1. Weet het college waarom hier bordjes staan met giftig?
  2. Weet het college wie deze bordjes geplaatst heeft?
  3. Als het college weet van wie deze bramenstruiken zijn wil het college dan navragen wat de gevaarlijkheid is waarom de bordjes giftig geplaatst zijn.
  4. Wil het college dan navragen waarom deze “gevaarlijke” bramenstruiken niet afgeschermd zijn zodat niet iedereen ze vrij kan aanraken.
  5. Wil het college aangeven bij de eigenaar dat bramenbossen niet over de berm mogen groeien maar onderhouden dienen te worden.
  6. Wil het college eventueel handhaven om deze “gevaarlijke” situatie ongedaan te maken.

Namens de fractie van de Volkspartij,

Danker Kouwen

Foto’s : Danker Kouwen
Back To Top