skip to Main Content

Afvalwijzer app nu actief

Steenbergen – Tijdens de oordeelvormende vergadering van 15 januari 2020 heeft Ed Hobo namens de Volkspartij mede aan de hand van opmerkingen van partijgenoot Jeroen Hulhoven aan het college gevraagd de AfvalApp zo snel mogelijk ter beschikking te stellen aan onze inwoners.

Van diverse inwoners had de Volkspartij destijds vernomen dat er veel onduidelijkheid was over het afhalen van het afval. Welke container er wanneer werd geleegd, en ook bellen naar de gemeente niet altijd de juiste informatie opleverde.

Het college heeft dit advies ter harte genomen en vanaf nu is de digitale AfvalWijzer, een app waarbij inwoners op elk gewenst tijdstip eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender kunnen zien en tips over afvalscheiding kunnen lezen, actief.

Nooit meer een inzameldag missen

Met de AfvalWijzer app is het mogelijk om direct in te zien wanneer welke container wordt geleegd. Ook kunnen inwoners meldingen instellen voor bijvoorbeeld afwijkende inzameldagen. Hebben inwoners toch liever de kalender in één overzicht? Ook dat is mogelijk door de afvalkalender te downloaden als PDF op www.mijnafvalwijzer.nl of op te vragen in een papieren versie.

De AfvalWijzer gebruiken

De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Het is na het downloaden alleen nog een kwestie van de postcode en het huisnummer invullen. Vanaf dat moment toont de Afvalwijzer een persoonlijk afvaloverzicht. De app geeft de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Daarmee krijgen inwoners vóór het inzamelmoment de melding om de container aan straat te zetten. Ook is het mogelijk om meldingen te ontvangen van afwijkende inzameldagen.

Papieren versie

De traditionele folder met de inzamelroute wordt dit jaar niet meer huis-aan-huis verspreid. De papieren folder kan nog wel worden opgevraagd of op centrale plaatsen in de gemeente worden opgehaald. Welke plaatsen dat zijn, communiceren we later dit jaar.

Back To Top