skip to Main Content

Geen zonneparken in Oudland en het Waterhoefke

STEENBERGEN – Eindelijk is 27 mei 2021 een definitief besluit genomen om geen zonneparken in de natuurgebieden het Oudland en het Waterhoefke te plaatsen. Het enige goede besluit volgens de Volkspartij.

Onrust bij bewoners

Maandenlang zijn de bewoners door projectontwikkelaars bestookt met folders met plannen voor zonneparken in de prachtige natuurgebieden in Steenbergen. Bewoners en liefhebbers van het gebied hebben zich op een gegeven moment verenigd in een werkgroep Bescherm het Oudland. Gek werden de bewoners van alle brieven die zij kregen, als zou het al definitief zijn dat het natuurgebied kapot gemaakt zou worden met zonnepanelen.

Petitie tegen zonnepanelen

Er werd een petitie opgezet tegen de komst ervan, die door veel mensen ondertekend werd. De projectontwikkelaars betwijfelden de hoeveelheid handtekeningen, maar, zo vindt de Volkspartij, dat doet er helemaal niet toe. Als er eenmaal een schop in de grond gaat in een natuurgebied voor zonnepanelen, dan is voor de komende 15 jaar dat gebied volledig verpest. De projectontwikkelaars kwamen met allerlei drogredenen als zouden zonnepanelen goed zijn voor de diversiteit en de natuur en goed voor de recreatie. De Volkspartij en de rest van de Raad liet zich gelukkig niet van de wijs brengen door deze nonsens. Er komt echt niemand voor zijn plezier kijken naar een onooglijk zonnepark.

Panelen op dak

In de gemeente Steenbergen is afgesproken dat er prioriteit gegeven wordt aan zonnepanelen op daken. Omdat er in totaal 93 hectare zonnepanelen moet worden aangelegd, wil het college een zonneweide op landgoed de Dassenberg wel toestaan. Danker Kouwen van de Volkspartij deed nog een poging om dat tegen te houden: “Laten we zuinig zijn op de stukjes waardevol natuurlandschap die we nog hebben”. Het mocht niet baten.

Foto: Ilona Veldboer

Back To Top