skip to Main Content

Toegangscontrole milieustraat

Onze inwoners kunnen bij de milieustraat terecht om (particulier) afval weg te brengen. Vanaf donderdag 12 november voeren we een toegangscontrole in voor iedereen die de milieustraat bezoekt. Zo weten we hoeveel bezoekers er op de milieustraat komen, gaan we ‘afvaltoerisme’ van bezoekers uit andere gemeenten tegen en kunnen we de milieustraat beter beheren.

26 september 2019 heeft Danker Kouwen namens de Volkspartij een verzoek ingediend om bij de ingang van de milieustraat een slagboom te plaatsen en alleen toegang te geven aan mensen uit de gemeente Steenbergen die een afvalpas hebben. Op die manier kunnen de afvalkosten voor onze inwoners beter beheerst worden.

Wethouder Wilma Baartmans opende vanmorgen voor het eerst de slagboom met haar afvalpasje. “Om toegangscontrole uit te kunnen voeren hebben we bij de milieustraat een extra slagboom geplaatst met een zuil. Vanaf donderdag hebben bezoekers de afvalpas nodig om de slagboom te openen en toegang te krijgen. Alle inwoners in onze gemeente informeren we hierover de komende week met een brief.”

Alle eenpersoons- of meerpersoonshuishouden in onze gemeente zijn al in het bezit van een afvalpas. Deze gaf tot voor kort enkel toegang tot de ondergrondse restafvalcontainer, maar vanaf 12 november is hij ook te gebruiken om toegang te krijgen tot de milieustraat. Daarnaast blijft het voor bezoekers verplicht om een geldige legitimatie te tonen.

We registreren alleen hoe vaak de slagboom wordt geopend en niet met welke pas en hoe vaak die wordt gebruikt. Voor het brengen van afval blijven we dezelfde regels hanteren, daar wijzigt niets in. We accepteren geen bedrijfsafval op de milieustraat en het is voor bedrijven niet ook niet mogelijk om een afvalpas aan te vragen.

Aangevuld persbericht gemeente Steenbergen, 5 november 2020

Back To Top