skip to Main Content

Ad van Elzakker en Dasja Abresch verrassing bij bekendmaken voorkeursstemmen Steenbergen

Ad van Elzakker van Volkspartij en Dasja Abresch van Gewoon Lokaal! zijn beide dankzij voorkeursstemmen in de gemeenteraad van de gemeente Steenbergen gekomen. Voor beiden was dit een grote verrassing.

De Volkspartij kon na de intensieve campagne een goede verkiezingsuitslag tegemoet zien en groeide van drie naar vijf zetels.

De partij moest het bijna helemaal op eigen kracht doen, omdat de met name lokale kranten, door gebrek aan creativiteit, zich voornamelijk richtten op het verleden en niet verder kwamen dan ouwe koeien uit de sloot halen. Zeker de minachtende en bijzonder gekleurde columns spraken soms boekdelen. Veel kiezers namen afstand van deze manier van schrijven en lieten weten dat zij de Volkspartij zouden steunen.

De Volkspartij werd in Steenbergen stad met grote overmacht de grootste partij. In de kernen heeft de Volkspartij echter te weinig actieve leden en werd daardoor niet de grootste partij in de hele gemeente. Die eer komt aan Gewoon Lokaal! toe met 6 zetels.

De verdeling van de raadszetels voor de nieuwe gemeenteraad ziet er als volgt uit:

Gewoon Lokaal! (6)
Wilma Baartmans, Maurice Remery, Esther Prent, Edwin Maas, Jan Veraart, Dasja Abresch

Volkspartij (5)
Michel Lambers, Willy Knop, Ger de Neve,  Danker Kouwen, Ad van Elzakker

VVD (3)
Kees Gommeren, Nicky Broos, Jos Verbeek

PvdA (1)
Nadir Baali

CDA (2)
Jeroen Weerdenburg, Caroline Bolluijt

D66 (2)
Eric van der Spelt, Tim Huisman

28 maart as zal de zittende raad afscheid nemen. 29 maart zullen de nieuwe raadsleden worden geïnstalleerd.

 

Back To Top