skip to Main Content
#5 - Boy Sluiters

Door mijn levenservaring binnen deze gemeente en mijn jonge leeftijd, denk ik dat ik mensen tussen de 18 en 46 jaar oud, die wonen in de kernen van Steenbergen goed kan vertegenwoordigen. Ik ben vaak bij de diverse activiteiten in de kernen aanwezig, soms ook actief als DJ Boyd. Ik praat met veel inwoners en wil graag hun belangen behartigen binnen de gemeente, als actief volksvertegenwoordiger. De onderwerpen die mij het meest aanspreken zijn asielbeleid en het behouden van de zelfstandigheid van de Gemeente Steenbergen in relatie met de grote gemeenten om ons heen.

Sinds 1984 ben ik inwoner van de gemeente Steenbergen. 1984 is ook mijn geboorte jaar geweest. Dus heel mijn leven ben ik opgegroeid en heb ik gewoond in de gemeente Steenbergen. Als basisschool heb ik op de Gummarusschool in Steenbergen Zuid gezeten en mijn middelbare school tijd heb ik afgemaakt op het Mollerlyceum in Steenbergen wat tegenwoordig het Ravelijn is.

In mijn middelbareschooltijd kreeg ik vrienden uit de omliggende dorpen De Heen, Nieuw Vossemeer, Kruisland, Welberg en Dinteloord. Ik ben in deze dorpen dan ook veel geweest in mijn jeugd. Een aantal vrienden uit deze dorpen zie ik nog steeds. Door deze vrienden en mijn komst in deze dorpen weet ik op de dag van vandaag nog steeds wat er bij veel inwoners speelt. Ik denk daarom ook dat ik een goede vertegenwoordiger ben van alle dorpen en niet alleen van de stad Steenbergen.

Na mijn middelbare school heb ik een vervolgopleiding gedaan aan het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom. Hier leerde ik voor loodgieter en ben ik tegelijkertijd gaan werken bij de Steenbergse ondernemer Madri als loodgieter. Na mijn opleiding ben ik in de sanitairhandel terecht gekomen en gaan werken. Dit doe ik op dit moment nog steeds voor een Nederlandse/Belgische firma in Roosendaal.

Buiten mijn werk heb ik een passie voor muziek en ben ik Dj/producer van house muziek in de hardere stijlen. Ik mag regelmatig mijn DJ kunsten vertonen binnen de regio West Barabant en Zeeland. U zou mij dus ook kunnen kennen van feesten en/of festivals als Poesie Lunch, Steenbergen Live, Bassrulers, Sfeerpop, Danceboulevard, Lost Memories, Steenbergen Ambiance.

Ongeveer 15 jaar geleden ontstond mijn interesse voor politiek. Deze interesse is ontstaan na de opkomst van Pim Fortuyn. Hij liet zien hoe je op een andere manier om kan gaan met onderwerpen zoals zorg, belastingen, immigratie, de inmenging van de Islam binnen Nederland en Europa en de Europese unie.

Ik ben al ruim 37 jaar een gelukkige inwoner van ons prachtig Nederlandje, maar zie dat de multiculturele samenleving toen maar nu nog steeds op veel vlakken mislukt is. Ik denk ook dat hier in Nederland niets meer aan te doen is maar wel binnen de gemeente Steenbergen. Een steng asielbeleid kan hier een goede bijdragen aan bieden.

Ook heb ik de politiek binnen de gemeente Steenbergen gevolgd. Een aantal partijen vielen meteen af voor mij. Maar de VVD en de Volkspartij bleven mijn aandacht trekken. Hoe meer ik deze partijen bleef volgen hoe duidelijker ik het verschil merkte tussen deze partijen. De VVD in Steenbergen lijkt niet heel veel op de VVD landelijk. Zij waren zelfs  vaak op veel punten linkser dan bijvoorbeeld Groen Links of de PVDA. Na het asiel debat in 2015 werd dit nogmaals duidelijk. Hierna stapte zelfs 1 van de VVD leden (Bart Suijkerbuijk) over naar de Volkspartij. Wat ik op dat moment heel goed kon begrijpen. Mijn keuze was op dat moment gemaakt. De keuze voor mij was de Volkspartij geworden.

Ik geloof dat de meeste mensen binnen de gemeente Steenbergen best goed en gelukkig leven. Alleen hebben de meeste mensen niets met lokale politiek. De meeste bewoners zitten niet op grote veranderingen te wachten zoals ondergrondse containers, windturbines of een AZC. Een deel van de gemeenteraad heeft geen binding met zijn inwoners. Daar door worden er onzinnige beslissingen genomen en veel onnodig geld uitgeven. Verandering is niet slecht maar bespreek en luister naar het volk. Als er geld over is kan de gemeente dit ook opsparen het hoeft niet uitgegeven te worden.

Dus mocht u ook al jaren lang niets zien in de huidige (linkse) partijen kijk dan eens de andere kant op en stem op het tegen geluid (rechts) van de Volkspartij.

 

Mijn installatie in de raad (2018)

Back To Top