skip to Main Content

Wethouder onder vuur over verbouwing gemeentehuis

STEENBERGEN – In een chaotische oordeelsvormende raadsvergadering werd gisteren unaniem een voorstel tot verbouwing van het gemeentehuis weggestemd.

Enkele weken geleden zorgde een Informatieavond georganiseerd door het college van Steenbergen voor veel onrust onder de inwoners. Tijdens deze avond werden namelijk voorlopige plannen gepresenteerd voor een grootschalige renovatie van het gemeentehuis, waarvan de kosten naar schatting minstens 3,5 miljoen euro zouden bedragen.

Het zou gaan om allerhande aanpassingen, zodat onder meer Vraagwijzer kan worden ondergebracht aan Buiten de Veste 1. Hiervoor wilde Wethouder Prent carte blanche voor een verkennend vervolgonderzoek van maar liefst 250.000 Euro. Dit stootte tegen het zere been van alle politieke partijen. 

Verzoek van tafel
Er werd, na hevige discussies door de partijen met de wethouder, voorgesteld door de raadsleden om dit verzoek van tafel te nemen, maar de wethouder wist van geen wijken. Desondanks zal ze met een compleet nieuw voorstel moeten komen, dat zal worden beoordeeld door de gemeenteraad.

De raadsleden waren erg eensgezind en konden nut en noodzaak niet vinden in de megalomane plannen. Kleine aanpassingen van de raadzaal, zodat deze aan de huidige eisen en wensen voldoet, tevens als trouwlocatie, worden wel belangrijk gevonden. Daarbij is de discussie over de bestaande dan wel nieuwe locatie van Vraagwijzer nog niet afgerond.

Door: Sanne Brusselaars za 20 mei, 12:00 Algemeen Foto: Gemeente Steenbergen

Back To Top