skip to Main Content

Zeven partijen melden zich aan voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022

De inschrijftermijn voor de gemeenteraadsverkiezingen sloot maandagavond (20 december). De huidige partijen CDA, D66, Gewoon Lokaal, Volkspartij en de VVD hebben zich opnieuw aangemeld. Nieuwkomers Progressief Samen en Stem 0167 nemen ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

Burgemeester Van den Belt : “Ik ben zeer verheugd dat er maar liefst zeven partijen meedoen aan de verkiezingen. De betrokkenheid en inzet voor onze gemeente waardeer ik zeer. Ik kijk uit naar een mooie campagneperiode, die hopelijk leidt tot een historisch hoge opkomst bij de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart.”

Hoe verder

Op 31 januari maken de deelnemende partijen de kandidatenlijst bekend. Op de uiteindelijke kieslijst staat vermeld wie zich verkiesbaar stellen en in welke volgorde. De partijen zullen hun  verkiezingsprogramma’s de komende tijd bekendmaken. Om de opkomst te bevorderen en inwoners weloverwogen te laten stemmen, organiseert ook de gemeente diverse activiteiten. Dit gebeurt evenals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen onder de noemer ‘Heel Steenbergen Stemt!’  Begin februari wordt hier meer over bekendgemaakt.

Stemmen op 14, 15 en 16 maart

Net als bij de landelijke verkiezingen is ook nu weer de Tijdelijke Kieswet van kracht. In deze wet is bepaald dat er gedurende drie dagen gestemd kan worden. Zo kan het aantal mensen dat tegelijk naar een stembureau komt beter gespreid worden. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart zal een beperkt aantal stembureaus open zijn. Op woensdag 16 maart zijn alle twaalf  locaties open, in alle kernen.

Meer praktische informatie wordt regelmatig onder meer via social media, de lokale kranten en ook op www.gemeente-steenbergen.nl/gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd.

Back To Top