skip to Main Content

Petitie draagt bij aan minder overlast Haringvlietbrug

Steenbergen – De door Jeroen Hulhoven van de Volkspartij gestarte petitie tegen het gedeeltelijk afsluiten van de Haringvlietbrug heeft er mede toe geleid dat het verkeer toch over 2 rijbanen mag blijven rijden in plaats van 1.

Het verkeer over de Haringvlietbrug wordt tijdens de jaren durende werkzaamheden toch niet in iedere richting over één rijbaan, maar over twee versmalde rijbanen geleid. Het begin van de verkeersbeperkingen is daarom uitgesteld van 9 naar 23 augustus. De voorbereidingen kosten nu namelijk extra tijd, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer.

De geplande verlaging van de maximumsnelheid van 100 naar 50 kilometer per uur blijft ongewijzigd, aldus de bewindsvrouw.

De brug in de A29 is een belangrijke verbinding tussen Zuid-Holland, Zeeland en Brabant. Er is onderhoud nodig aan de brug omdat deze er slecht aan toe is. “Zonder aanvullende maatregelen wordt de kans steeds groter dat er een klem of plaat loskomt van de brug”, zei Rijkswaterstaat in juni. In 2023 moet er een permanente oplossing komen voor het probleem. Tot die tijd gelden de beperkingen.

Petitie
De plannen om in elke richting maar één baan open te hebben leidden tot verzet. Jeroen Hulhoven van de Volkspartij in Steenbergen startte een petitie tegen de gedeeltelijke afsluiting die tot zeer grote overlast zou gaan zorgen. Ruim 16.000 mensen tekenden de petitie tegen het plan. Ook gemeenten in het gebied spraken zich ertegen uit. Eerder al liet Van Nieuwenhuizen weten dat de verkeersbeperkingen tijdens de avondspits voor ruim een uur vertraging zouden gaan zorgen.

Foto: Haringvlietbrug.nl Tekst bron: deels Omroep Brabant

Back To Top