skip to Main Content

Glijbaan Zwembad Aquadintel

Foto: Google Street View

STEENBERGEN/DINTELOORD – De Volkspartij en D66 stellen donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering in Steenbergen voor om de glijbaan in zwembad Aquadintel in Dinteloord zo volledig mogelijk te vergoeden.

De gemeenteraad buigt zich donderdag over een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting Dinteloord in Beweging (SDIB) voor de aanschaf van een glijbaan in zwembad Aquadintel.

Gemeenschap

Terwijl de glijbaan voor het zwembad in Steenbergen volledig door de gemeente wordt betaald, moet voor het zwembad in Dinteloord een forse bijdrage door de gemeenschap worden bijbetaald. Dat is voor de fracties van de Volkspartij en D66 reden om donderdagavond een wijzigingsvoorstel aan de raad voor te leggen. Volkspartij en D66 zijn van mening dat beide zwembaden op gelijke wijze behandeld dienen te worden omdat het allebei openbare gemeentelijke openluchtzwembaden zijn, die toegankelijk zijn voor iedereen die een kaartje heeft of een abonnement van een van de beide zwembaden.

Eigenaar

Er moet rekening worden gehouden met een gereserveerd bedrag van € 10.000,00 dat speciaal door Stichting Dinteloord in Beweging voor de glijbaan is opgehaald, maar verder zijn Volkspartij en D66 van mening dat gelijke behandeling van de zwembaden in Dinteloord en Steenbergen betekent dat het volledige bedrag dat voor de glijbaan in Dinteloord nodig is, door de gemeente als eigenaar van het bad betaald dient te worden. De toegangskaartjes zijn tenslotte voor beide baden ook gelijk geprijsd. 

Bron: Steenbergse Bode, Peter Houtepen   woensdag 19 februari 2020

Back To Top