skip to Main Content

Willy Knop nieuwe wethouder in Steenbergen

STEENBERGEN – Donderdagavond 16 mei 2019 is Willy Knop beëdigd als nieuwe wethouder van de gemeente Steenbergen. Hij is bijzonder enthousiast en zit vol met ideeën die ook in het coalitieakkoord zijn verweven.

Willy Knop is een bekende geboren en getogen Steenbergenaar die sinds de oprichting lid is van de Volkspartij. Waarom? Omdat de Volkspartij een partij is waar iedereen zijn mening kan geven en op een realistische manier in de samenleving staat. In 2014 kwam hij met voorkeursstemmen gelijk in de gemeenteraad. 

Bij de verkiezingen in 2018 was Willy Knop de kandidaat wethouder. Maar het liep even anders: de Volkspartij kwam niet in de coalitie. In maart jl. werd uit de pers vernomen dat de VVD uit de coalitie was gestapt. Nadat een informateur gesprekken had gevoerd met alle partijen, kwam er uit dat de Volkspartij, Gewoon Lokaal! en CDA de beste combinatie was voor een stabiele coalitie. Er is in een maand tijd keihard gewerkt om een goed coalitieakkoord in elkaar te zetten, dat zoveel als mogelijk voldoet aan de verkiezingsprogramma’s van de partijen.

Voor Willy Knop was deze maand als een rollercoaster. Hij was tenslotte de gewenste wethouderskandidaat, maar dit kwam zo onverwacht, dat je dan wel eerst andere zaken goed moet regelen. Hoog op het wensenlijstje van Willy Knop stonden de portefeuilles Economie en Ruimtelijke ordening. Dat zijn namelijk de zaken die op zijn lijf zijn geschreven. Daar heeft hij verstand van en ervaring mee als ondernemer. Daar is nog heel veel te doen en daar kan hij zeker een verschil maken, zoals hij zelf zegt. Zoals donderdag bij de installatie bleek, heeft Willy beide portefeuilles toebedeeld gekregen. De volledige portefeuilleverdeling komt nog.

Aan de slag

Het nieuwe coalitieakkoord is “Aan de Slag” genoemd. Het werd door alle partijen positief bevonden, behalve door D66. Het debat was bijzonder goed.

“Wij zijn blij met de positieve reacties”, aldus Michel Lambers, fractievoorzitter van de Volkspartij, en ook Jeroen Weerdenburg, fractievoorzitter van het CDA, en Maurice Remery, fractievoorzitter van Gewoon Lokaal!, lieten weten blij te zijn met de constructieve opmerkingen vanuit de oppositie. 

De nieuwe coalitie zit bomvol ideeën over zaken die moeten veranderen of moeten worden uitgevoerd. Dat is te lezen in het coalitieakkoord op de website van de Volkspartij, dat volgens de PvdA op een aantal punten concreter had moeten zijn. 

Ideeën Willy Knop

De nieuwe wethouder Knop zit boordevol ideeën en plannen die hij in rap tempo wil gaan aanpakken. De werkgelegenheid in de gemeente Steenbergen moet sterk worden verbeterd, bij voorkeur voor de lokale bevolking. Een hotel langs de A4 zorgt voor veel arbeidsplaatsen, maar trekt ook andere bedrijven aan. Er moet een plan komen voor de binnenstad in kern Steenbergen. Bij Fort Henricus moeten de loodsen snel van de hand gedaan worden aan een ondernemer die zich daar wil vestigen. Een ondernemer de kans geven om een tweede supermarkt in Dinteloord te starten. Maar ook woningbouw op de Kop van Zuid staat hoog op de lijst. 

Uitdagingen ziet Knop vooral in de uitvoering. “Ik weet wat ik wil, maar je bent van veel factoren afhankelijk. We willen als Volkspartij graag waar maken waar we voor staan.”

Willy Knop is gisteravond ook geïnstalleerd als wethouder. Hij werd unaniem verkozen door alle leden van de gemeenteraad.

Back To Top