skip to Main Content

Steenbergse raad: ‘Contract van beheerder ’t Cromwiel opzeggen

STEENBERGEN – De voltallige Steenbergse gemeenteraad wil het contract met de exploitant van ‘t Cromwiel opzeggen. Dat staat in een verklaring, die door alle partijen wordt ondersteund. De exploitant, Hydra Sport uit Eindhoven, heeft lang genoeg de tijd gehad, vindt de politiek. “Hiermee willen we weer grip op ‘t Cromwiel krijgen”, zegt Willy Knop van de Volkspartij.

Hij heeft het onderwerp voor komende donderdag op de agenda van de gemeenteraad gezet. Hydra Sport nam de exploitatie van het gemeenschapshuis een paar jaar geleden over. Sindsdien is er veel over het beheer gesproken, omdat veel gebruikers ontevreden waren. Een flink aantal verenigingen heeft het gemeenschapshuis verlaten en elders onderdak gezocht. Begin oktober maakte ouderenbond KBO bekend dat ze ook weggaan uit ‘t Cromwiel. De bond ergerde zich onder andere aan de prijsverhogingen.

Verbazing

Als we alleen even kijken naar het voorbeeld van de KBO”, zegt Knop. “Dat zijn ouderen die tijdens een pauze hun rollator moeten pakken om naar de bar te lopen voor een kop koffie. Omdat het personeel ze niet aan tafel mag bedienen.’’ Het personeel valt niks te verwijten, benadrukt Knop. “Zij zijn met handen en voeten gebonden aan het management.”
Directeur John van den Boom van Hydra Sport is verbaasd over de timing van de politiek. “We zijn op het moment juist goed bezig. ‘t Cromwiel trekt meer bezoekers en ook de accommodatie ziet er netjes uit.”

Volgens hem zijn er weinig klachten. “Er is altijd wel iets, maar dat proberen we zo snel mogelijk op te lossen. Ik vind het verrassend dat na vier jaar het beeld over het beheer nog steeds zo slecht is. Het tegendeel is waar.” Over het vertrek van de KBO zegt hij: “Zij kunnen ergens anders een gratis zaal krijgen. Dat kunnen wij natuurlijk niet aanbieden.”

Contract

Dat de politiek nu af wil van Hydra Sport is niet heel vreemd, licht Knop toe. “Het contract met Hydra loopt in december 2019 af en er is een opzegtermijn van een jaar. Als we het contract niet opzeggen, wordt het verlengd met vijf jaar.’’ Wat hem betreft, komt er een nieuwe aanbesteding.

Hydra Sport heeft het beheer van ‘t Cromwiel sinds 2015 in handen. Aan het eind van dat jaar erkende toenmalig wethouder Cors Zijlmans dat het beheer te wensen overliet. Dat moest beter. Zo waren gebruikers ontevreden over de service, het gebrek aan personeel en dubbele boekingen.

Van den Boom heeft maandag een goed gesprek gehad met de gemeente Steenbergen, zegt hij. Hij zou het heel jammer vinden als het contract wordt opgezegd. “Alles wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, gaat dan verloren.”

Wethouder Esther Prent wil de raadsvergadering van donderdag afwachten voor ze reageert.

Bron: BNdeStem ism Wil Knop

 

Back To Top