skip to Main Content

Veertig megaton niet recyclebaar kunststof-afval windturbines in 2050

STEENBERGEN – Veel partijen roepen om het hardst, dat wij de aarde goed moeten achterlaten voor onze kinderen. Zij denken dat onder andere te doen door overal windturbines te plaatsen. Echter, hoe hypocriet ben je, als je niet naar de gevolgen kijkt van de zogenaamde oplossingen die je verzint en met ongelofelijk veel subsidie ten uitvoer brengt.

Iedereen weet inmiddels wel hoe vreselijk horizon vervuilend al die windturbines zijn. Plekken die ooit schitterend natuurgebied waren, worden omgetoverd tot futuristisch industriegebieden vol molens. Foto’s maken op heel veel plaatsen is er niet meer bij, want er staan altijd van die afgrijselijke molens in beeld.

“Maar we hebben er toch “gratis” energie van?”, is een veel gehoord nep-argument. Nee, dat hebben we niet. We slaan de spijker volledig mis. Er gaan enorme hoeveelheden subsidie naar windmolens. Voor de molens bij de Volkeraksluizen al 30 miljoen Euro. Per saldo maakt alleen de exploitant winst en de bevolking betaalt. Informatie hierover is onder andere te lezen op www.groenerekenkamer.nl. Daarnaast is de opbrengst van een windmolen, in verhouding tot ons totale verbruik, zeer beperkt. Als er nu gestopt wordt met subsidie, zal er nauwelijks tot geen windmolen meer gebouwd worden, maar we merken er qua opbrengst helemaal niets van.

Maar dat is nog niet eens het ergste. Het goed achterlaten van de aarde voor onze kinderen, doe je dus niet met windmolens. In 2050 of eerder zullen we de grootste milieu catastrofe hebben uit de geschiedenis door al het afval van die dingen. Ze zijn namelijk niet recyclebaar.

Als je deze link volgt: interessantetijden.nl/2017/07/10/veertig-megaton-kunststof-afval-windturbine-bladen-in-2050-aldus-wetenschappers/ dan kun je lezen dat we de aarde allerminst schoon achterlaten voor onze kinderen, maar ze met een reusachtig probleem opzadelen. Een studie door de universiteit van Cambridge resulteerde dat we nu al 2,7 miljoen ton afval produceren door windturbines. Dat neemt alleen maar toe.

Let wel, ik ben niet tegen alternatieve energie, integendeel zelfs. Maar ondoordacht geld verkwisten door met zijn allen achter een utopie aan te rennen, is niet mijn ding.  Persoonlijk sta ik volledig achter mijn uitspraak dat het plaatsen van windmolens hypocriet is. Het levert wat energie op tegen een veel te hoge prijs, maar het staat in geen enkele verhouding tot wat het op milieugebied aanricht. En onze kinderen zijn daarvan de dupe.

Door : Ed Hobo
Bron : groenerekenkamer.nl; Studiecentrum voor Natuurlijke Historie & Menselijke Natuur; Universiteit van Cambridge;

 

 

Back To Top