skip to Main Content

Waarom betaalt Steenbergenaar zoveel afvalstoffenheffing?

STEENBERGEN – Waarom betaalt de Steenbergenaar fors meer afvalstoffenheffing dan inwoners van andere gemeenten? Daar wil de Volkspartij antwoord op. Uit een overzicht dat op 7 augustus in deze krant stond, bleek dat de inwoners van Steenbergen voor die heffing veel meer betalen dan inwoners van andere gemeenten in de regio.

Afhankelijk van de container (140 of 240 liter) is het tarief voor een eenpersoonshuishouden 254 of 272 euro. Voor een huishouden met meerdere personen is het 320 of 338 euro per jaar. Ter vergelijking: in Bergen op Zoom betalen huishoudens 211,93 euro, terwijl inwoners in Woensdrecht weer ‘slechts’ 150 euro kwijt zijn aan de heffing.

Verklaring

De Volkspartij wil dan ook een verklaring van het college voor de afwijkende verschillen in de tarieven tussen de gemeenten. Fractievoorzitter Michel Lambers vraagt zich af of de gemeente een contract heeft getekend voor het inzamelen van afval dat minder gunstige afspraken kent. Ook wil hij weten of het college mogelijkheden onderzoekt om de kosten van de heffing voor de toekomst zo beperkt mogelijk te houden.

Het college heeft 30 dagen de gelegenheid om op de vragen van de Volkspartij te reageren.

Bron: BNdeStem en Michel Lambers

Back To Top