skip to Main Content

Wethouders gemeente Steenbergen bekend

STEENBERGEN  24 mei 2018 – De wethouders van het nieuwe college van de gemeente Steenbergen zijn bekend: Wilma Baartmans, Esther Prent (beiden Gewoon Lokaal!) en VVD’er Petra Lepolder. CDA’er Koos Krook uit Made maakt het college compleet als vierde wethouder.

Dat heeft formateur Cors Zijlmans bekendgemaakt. De Volkspartij heeft via de pers vernomen dat drie partijen de afgelopen tijd hebben gewerkt aan een coalitieakkoord dat de titel ‘Gewoon Samen Doen’ heeft gekregen. Nu hebben wij altijd begrepen, dat als je iets samen doet je niet de tweede grootste partij buiten sluit. Maar als vanouds loopt de communicatie weer via de pers en worden niet eerste de collega raadsleden intern geïnformeerd. Nadat GewoonLokaal! dus voor het gemak maar even de helft van de kiezers in kern Steenbergen buitensloot, zoals Ger de Neve van de Volkspartij hieronder ook zegt, door na de zeer goede gesprekken bij de coalitievorming met de Volkspartij de stekker er eenzijdig uit te trekken, zijn we dus heel benieuwd naar de inhoud van het coalitieakkoord, want die is nog onbekend. Zijlmans wil eerst andere partijen de gelegenheid geven om suggesties of aanvullingen te doen, maar na het coalitie debacle hebben we ook daar weinig vertrouwen in, dat is slechts de schone schijn ophouden.

De portefeuilleverdeling van de wethouders is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk krijgt Krook het sociaal domein onder zijn hoede. Hij zal overigens niet in Steenbergen komen wonen, vertelt CDA-voorzitter Ewout van den Berg. ,,Natuurlijk hebben wij ook liever een wethouder uit eigen gemeente”, legt hij uit. ,,Maar met Krook hebben we een topwethouder.” Krook is van 2006 tot 2010 wethouder in de gemeente Drimmelen geweest en was dat van 2012 tot nu in de Gelderse gemeente Neerijnen. Hij heeft veel ervaring, zegt Van den Berg. ,,En in Neerijnen merken ze niet dat zijn bed tientallen kilometers verderop ligt. We gaan ervan uit dat dat in Steenbergen niet anders zal zijn.”

Ger de Neve van de Volkspartij denkt daar anders over. ,,Belachelijk dat ze een wethouder van buitenaf hebben. En belachelijk dat wij niet mee mogen doen.” De Volkspartij was na Gewoon Lokaal! de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Een coalitie tussen de twee partijen was volgens De Neve dan ook een logische stap geweest. ,,Ja er zijn knelpunten, maar daar hadden we best uit kunnen komen. Nu hebben ze ons alleen uitgenodigd voor de bühne. Het is een poppenkast.”

Hij vindt het nieuwe college geen recht doen aan de verkiezingsuitslag. ,,En dat vindt niet alleen de Volkspartij, dat vindt ook de Steenbergse bevolking. Zij mogen een keer in de vier jaar hun mening geven en daar is niks mee gedaan.”

En deel van de tekst is overgenomen van BNdeStem.

Back To Top